76

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

betul,, pake cara itu bisa. tapi apakah tidak lebih baik bila sekalian posting dan file attachment / gambar berada di satu server yang sama big_smile, resiko di delete / terdelete bisa di kurangi... :d

http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020210.gif

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

hem... klo semuanya diupload bersamaan... server bisa penuh tuh... trus database juga ikut penuh... mesin forum jadi berat....

klo gak mau resiko terdelete... letakkan di hosting pribadi dan ada juga koq yg free...

Facebook OPiKdesign
http://badge.facebook.com/badge/100000147194199.279.411965916.png
* IT Consultant * Networking Specialist for Internet Cafe/HotSpot/SOHO * Maintenance * Graphic & Web Design, 3D Modeling & 2D/3D Animation * Hosting & Domain * email to: th@opikdesign.com

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Saran dong :

mungkin bisa di aktifkan menu untuk berlangganan thread (subscribe post), supaya kita cepat menjawab thread yg sedang kita diskusi in. thx...

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

@pajimien
silahakan masukkan ini di opera atau di firefox. kalo aku sukaopera sih feednya bagus yang lama2 bisa  kesimpen

link: http://opensource.telkomspeedy.com/forum/rss.php

semoga membantu

http://icare.jagoanhosting.com/banners/footer-jagoan-hosting-indonesia.gif << web hosting surabaya, mo bikin web murah n kalo ada apa-apa bisa langsung disamperin big_smile
Guling-guling ... http://www.mysmiley.net/imgs/smile/happy/happy0071.gif hihihihi jadi pusing

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

tolong pihak representative telkom turut serta diforum ini utk menjawab masalah yg ada

http://www.speedtest.net/result/380486291.png

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

gi_ty wrote:

tolong pihak representative telkom turut serta diforum ini utk menjawab masalah yg ada

mohon maaf, disini tidak ada orang telkomnya.

Facebook OPiKdesign
http://badge.facebook.com/badge/100000147194199.279.411965916.png
* IT Consultant * Networking Specialist for Internet Cafe/HotSpot/SOHO * Maintenance * Graphic & Web Design, 3D Modeling & 2D/3D Animation * Hosting & Domain * email to: th@opikdesign.com

82 (edited by opikdesign 23-05-2010 20:37:47)

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

halo rekan2 moderator lainnya... lol
koq gak pernah pada muncul sih?!
mohon jangan melupakan KIOS dong... please... absen lagi dong... tongue

Kang abdi_wae, pak mustofa, si_faisal dan adeldian pada kemana nih?!

ayo sambung lagi silahturahminya....
YM pun skrng gak pernah nih... tongue

Facebook OPiKdesign
http://badge.facebook.com/badge/100000147194199.279.411965916.png
* IT Consultant * Networking Specialist for Internet Cafe/HotSpot/SOHO * Maintenance * Graphic & Web Design, 3D Modeling & 2D/3D Animation * Hosting & Domain * email to: th@opikdesign.com

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

bang opick kalo menurut saya sih jangan ada yang dirubah tetap seperti ini baik tampilannya maupun script nya hanya saja mungkin master2 nya di tambah juga agar seluruh pertanyaan yang belum terjawab bisa terselesaikan ato biar lebih berkembang lagi topik bahasannya
dan agar bang opick gak terlalu capek ngurusin forum ini kan bang opcik banyak pekerjaan juga tuh kayaknya

job nya lagi banjir yah bang yha !...

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

abdi_wae wrote:

- merekrut junior moderator

setuju, dengan catatan bakal calon yg dimaksud mampu menalarkan/menganalogikan dari penjelesannya secara harfiah terhadap kasus dalam suatu subforum yg ia moderatori dan mampu bersaing sehat dengan mod n admin lama lainnya.

abdi_wae wrote:

- screening subforum (rekan2 boleh memberikan input mengenai subforum/topik yang dianggap perlu untuk diadakan/di-tiadakan pada KIOS, agar materi KIOS lebih padat dan membangun).

saya blm liat sub forum yg isinya kumpulan tutorial saja dari projectnya yg di tulis baik itu dari member,admin dan moderator dan di lock or stiki

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

xxmadonmexx siap membantu big_smile

pengen nambah ilmu, nice info big_smile bravo terus kios


just shared

thnx

Human Error

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Ini kelanjutannya bagaimana ya? Kapan direalisasikan?
kan udah banyak pendapat dari member-member dan saya lihat usulannya bagus juga buat pengembangan forum kedepannya

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

saya rasa KIOS sudah cukup baik selama ini ..

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Misi gan, nyubi numpang nanya...
nih forum ada search engine-nya ngga ya???

ane pengen bikin thread takut repost gan, pengen nanya2 aja sih, bukan pengen ngasih info :hammer:

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

nikopolidis wrote:

Misi gan, nyubi numpang nanya...
nih forum ada search engine-nya ngga ya???

ane pengen bikin thread takut repost gan, pengen nanya2 aja sih, bukan pengen ngasih info :hammer:

Search di menu atas...
http://opensource.telkomspeedy.com/forum/search.php

Facebook OPiKdesign
http://badge.facebook.com/badge/100000147194199.279.411965916.png
* IT Consultant * Networking Specialist for Internet Cafe/HotSpot/SOHO * Maintenance * Graphic & Web Design, 3D Modeling & 2D/3D Animation * Hosting & Domain * email to: th@opikdesign.com

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

macfamous wrote:

saya rasa KIOS sudah cukup baik selama ini ..

saya setuju dengan pendapat saudara big_smile

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Hosting - to użyczanie przez dostawcÄ™ usÅ‚ug internetowych zasobów serwerowni. Jeszcze proÅ›ciej definiujÄ…c polega to na "zarezerwowaniu"  daniu do wykorzystania okreÅ›lonej pojemnoÅ›ci dysku twardego, na której jest dozwolone gromadzić pliki tworzÄ…ce zawartość witryn internetowych i  lub udostÄ™pnienie przestrzeni dysku jak poÅ‚ożenia dla plików "leżących" w skrzynce mailowej.  Inna forma hostingu to udzielenie dużych rozmiarów dysku, a nawet skoÅ„czonego serwera wzglÄ™dnie kilku - w charakterze namacalnego noÅ›nika dla dużego serwisu internetowego, portalu, grupy dyskusyjnej i innych. W każdej z nich chodzi o udzielenie fizycznego miejsca (dysku lub dysków twardych) dla zmieszczenia rozmaitych form informacji osiÄ…galnych przez Net.Ogrom usÅ‚ug hosting jest pÅ‚atnych. Dlatego nie mamy na celu CiÄ™ okÅ‚amywać. Nasze usÅ‚ugi hostingrównież sÄ… niedarmowe, z jednÄ… tylko różnicÄ…, nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… jednymi z najtaÅ„szych w globalnej siecie. Proponujemy  hosting na najwyższym poziomie, po najmniejszej możliwej cenie. Przekonaj siÄ™ sam i sprawdź naszÄ… jakość! Zapraszamy na serwis. Nasze usÅ‚ugi hostingtakże sÄ… niedarmowe, z z jednÄ… różnicÄ…, nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… jednymi z najmniej kosztownych w sieci Nie wierzysz? Przekonaj siÄ™ Jak tak to koniecznie zajrzyjwstÄ…p na naszÄ… stronÄ™ internetowÄ… i przekonaj siÄ™ o trafnoÅ›ci tego wpisu Nasze usÅ‚ugi hosting oferujÄ… najlepszÄ… jakość  w najmniejszej cenie. Nie bÄ™dziesz musiaÅ‚ pÅ‚acić wielkich sum za usÅ‚ugi hosting. JeÅ›li wpadniesz pierwszy raz na naszÄ… witrynÄ™, wytÅ‚umaczymy Ci wszystko. W naszym zbiorze ofert odszukasz dużo korzystnych zniżek dla Å›wieżych klientów. Jak tymczasem jesteÅ› naszym wiernym kontrahentem, oczekuj, że bÄ™dziesz miaÅ‚ sposobność skorzystać z niecodziennych promocji. Wpadnij niezwÅ‚ocznie na naszÄ… stronÄ™. Zobacz ile masz możliwość zachować pieniÄ™dzy w portfelu z nami.
Hosting

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Hosting - to udostÄ™pnianie przez dostawcÄ™ usÅ‚ugi internetowej zasobów serwerowni. Jeszcze precyzyjniej definiujÄ…c polega to na "zarezerwowaniu"  daniu do wykorzystania okreÅ›lonej pojemnoÅ›ci dysku twardego, na której wolno zachowywać pliki tworzÄ…ce sens stron internetowych i  albo udzielenie przestrzeni dysku jako miejsca dla plików "leżących" w skrzynce mailowej.  Inna forma hostingu to udostÄ™pnienie znacznych rozmiarów dysku, a nawet peÅ‚nego serwera lub kilku - w charakterze fizycznego noÅ›nika dla dużego serwisu internetowego, portalu, grupy dyskusyjnej i innych. W każdej z nich chodzi o użyczenie fizycznego miejsca (dysku lub dysków twardych) dla pomieszczenia rozlicznych postaci wiadomoÅ›ci dostÄ™pnych przez Net.Masa usÅ‚ug hosting jest pÅ‚atnych. WÅ‚aÅ›nie dlatego nie chcemy CiÄ™ okÅ‚amywać. Nasze usÅ‚ugi hostingrównież sÄ… pÅ‚atne, z jednÄ… tylko różnicÄ…, nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… jednymi z najtaÅ„szych w sieci. Proponujemy  hosting na najlepszym poziomie, po najniższej możliwej opÅ‚acie. Przekonaj siÄ™ sam i sprawdź naszÄ… jakość! Zapraszamy na serwis. Nasze usÅ‚ugi hostingteż sÄ… pÅ‚atne, z jednym wyjÄ…tkiem, nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… jednymi z najmniej kosztownych w globalnej siecie Nie wierzysz? Przekonaj siÄ™ Jeżeli tak to koniecznie wejdź na naszÄ… witrynÄ™ i nabierz przekonania o sÅ‚usznoÅ›ci tego tekstu Nasze usÅ‚ugi hosting oferujÄ… najwyższÄ… jakość  w najniższej cenie. Nie bÄ™dziesz miaÅ‚ musu przeznaczać ogromnych pieniÄ™dzy za usÅ‚ugi hosting. Jak wejdziesz pierwszy raz na naszÄ… stronÄ™ internetowÄ…, odpowiemy Ci na wszystkie pytania. W naszym zbiorze ofert wyszukasz wiele okazjonalnych upustów dla Å›wieżych klientów. Jeżeli tymczasem jesteÅ› naszym wiernym kontrahentem, bÄ…dź pewien, że bÄ™dziesz miaÅ‚ sposobność skorzystać z wyjÄ…tkowych okazji. Zajrzyj już teraz na naszÄ… witrynÄ™. Przekonaj siÄ™ ile masz możliwość zachować pieniÄ™dzy w portfelu z nami.
Hosting

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Hosting - to udzielanie przez dostawcÄ™ usÅ‚ugi internetowej zapasów serwerowni. Jeszcze dokÅ‚adniej mówiÄ…c polega to na "zajÄ™ciu"  oddaniu do wykorzystania danej objÄ™toÅ›ci dysku twardego, na której wolno zachowywać pliki tworzÄ…ce tekst witryn internetowych i  albo udostÄ™pnienie przestrzeni dysku jako miejsca dla plików "leżących" w skrzynce mailowej.  Inna kategoria hostingu to użyczenie znacznych obszarów dysku, a nawet skoÅ„czonego serwera bÄ…dź kilku - jako namacalnego noÅ›nika dla dużego serwisu internetowego, portalu, grupy dyskusyjnej i innych. W każdej z nich chodzi o udostÄ™pnienie fizycznego poÅ‚ożenia (dysku lub dysków twardych) dla umieszczenia różnych form danych osiÄ…galnych przez Internet.Masa usÅ‚ug hosting jest pÅ‚atnych. WÅ‚aÅ›nie dlatego nie chcemy CiÄ™ oszukiwać. Nasze usÅ‚ugi hostingrównież sÄ… niedarmowe, z jednÄ… tylko różnicÄ…, nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… jednymi z najtaÅ„szych w sieci. Dajemy w ofercie  hosting na najlepszym poziomie, po najmniejszejdopuszczalnej opÅ‚acie. Przekonaj siÄ™ sam i wypróbuj naszÄ… jakość! Inwitujemy na serwis internetowy. Nie mamy na celu Ci wpajać, że otrzymasz od nas darmowe usÅ‚ugi hosting. Jednak możemy zapewnić Ci jednÄ… rzecz. Nasze usÅ‚ugi hosting sÄ… prawdopodobnie najbardziej opÅ‚acalnymi domenami, które możesz znaleźć w sieci. Jednak pomimo niskich cen za usÅ‚ugi hosting, dajemynajwyższÄ… możliwÄ… jakość naszych domen. Nie wierzysz? Sprawdź Jeżeli tak to bezzwÅ‚ocznie wejdź na nasz portal i nabierz przekonania o przwdzie tej wiadomoÅ›ci. Nasze usÅ‚ugi hosting oferujÄ… najwyższÄ… jakość  w niedużej cenie. Nie bÄ™dziesz zmuszony przeznaczać ogromnych pieniÄ™dzy za usÅ‚ugi hosting. Dajemy w ofercie wiele upustów i promocji specjalnie dla wiernych, ale i także dla nieznanych jeszcze kontrahentów. Wejdź już teraz na nasz portal. Sprawdź ile jesteÅ› w stanie zachować pieniÄ™dzy w portfelu z nami.
Hosting

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

maknyus mas dab...

95 (edited by christianlouboutin 20-07-2012 14:21:15)

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

Whenever advertence louis vuitton louis vuitton bags handbags right now there recognize to take been real number of human beings who do not Louis Vuitton outlet apperceive your title. This ambassador of purses including a sufficient level of on the internet producing eva clutch ebony n55213 take turn out to be apple commended for that aberrant high mini pochette accessoires blue m91108 quality, structure as well as workmanship. louis http://www.cheaplouisvuittonsuk.co.uk/ vuitton bags The particular backpack acquiring http://www.cheaplouisvuittonsuk.co.uk/e … -p194.html is just about the a lot of apish handbags these days.

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

gimana mau di benahi forum sepi gini dan sudah banyak spam yang berkeliaran

Ukhuwah Networking Group Indonesia
Jalan Makmur Nomor 41 Kota Makassar Sulawesi Selatan
Rumah : 0411-454414 - 04112409679
Contact Person : 081241076222 - 087841085044

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

speedy tolong lah layanan kalian tuh d perbagusin jangan lemot. masa masang speedy d rumah aja ga bisa orang speedy ga datang2 d telfon katanya udah datang toh ga ada. speedy jaringan kalian standart tapi kerja anak buah kalian kaya ga di kasih makan. buat director speedy pekanbaru tolong PECAT itu anak buah lo yang kerjanyanya tidak BENAR dan kalau kasih saran ksih d setiap baju anggota speedy label namanya biar bisa nama tersebut d laporkan ke atasan speedy karena kerjanya tidak baik alias CACAD !

pelayanan speedy daerah riau - pekanbaru SANGAT SANGAT TIDAK MEMUASKANNN !

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

yogiadmx wrote:

speedy tolong lah layanan kalian tuh d perbagusin jangan lemot. masa masang speedy d rumah aja ga bisa orang speedy ga datang2 d telfon katanya udah datang toh ga ada. speedy jaringan kalian standart tapi kerja anak buah kalian kaya ga di kasih makan. buat director speedy pekanbaru tolong PECAT itu anak buah lo yang kerjanyanya tidak BENAR dan kalau kasih saran ksih d setiap baju anggota speedy label namanya biar bisa nama tersebut d laporkan ke atasan speedy karena kerjanya tidak baik alias CACAD !

pelayanan speedy daerah riau - pekanbaru SANGAT SANGAT TIDAK MEMUASKANNN !

coba fungsikan 147 line 2 gan smile

Ukhuwah Networking Group Indonesia
Jalan Makmur Nomor 41 Kota Makassar Sulawesi Selatan
Rumah : 0411-454414 - 04112409679
Contact Person : 081241076222 - 087841085044

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

tujuan diadakannya forum sertifikasi adalah untuk membantu pembelajaran sesama member, meizu m2 note reviewmemang saat skrg belum terlihat aktifitas yang signifikan - tapi InsyaAlloh manfaat-nya yang harus kita ambil.

Re: NEWS : KIOS berbenah - dan kami butuh INPUT konstruktif dari member

dah FO dah bagus gan .... mudah2 tmbh oke